söndag 14 februari 2010


Denna blogg är skapad till ära för min hund Nemesis (Nemi) som fick en väldigt svår start i livet. Jag söker efter flera mattar och hussar som har haft oturen att få en valp från samma uppfödare som mig och min sambo.
Nemi föddes någonstans i sverige i misär och utan kärlek och någon som brydde sej om henne. Hon har troligtvis aldrig fått mat regelbundet och fått slåss om den lilla mat som funnits med sina syskon.
Nemi kommer troligtvis från en så kallad kennel som heter Ego-lyx. Absolut säkra kan vi inte vara eftersom vi inte hämtade henne på kenneln utan i ett hyrt blått hus i Valla, Katrineholm. Hon hade aldrig haft halsband på sig när vi hämtade henne.

Egentligen var vi där för att titta på hennes bror som kallades för Fjant. När vi klev in innanför dörren hoppade en glad liten valp direkt upp i knät på mej. Hon var väldigt närhetstörstande och sökte mkt kontakt. Jag tänkte inte på det då utan antog att hon var lite bortskämd. Jag tyckte däremot att det var lite konstigt killen i huset inte visste vilken valp som var vilken med tanke på att dom såg väldigt oika ut. Nemi liten och lurvig och Fjant mkt större och korthårig. Nemi hette från början Emmy. Om du nu ens faktiskt kallade henne något eller om det var något dom bara hittade på när vi var där. Fjant var även väldigt tillbakadragen och skygg så vi fick nästan tvinga oss på honom för att få se på honom ordentligt. Eftersom vi redan har en hund, Nyx, som är väldigt nervös och försiktig av sej var vi ute efter en mera framåt valp, Så vi beslutade oss för Nemi (Emmy) istället. Hon lukatade väldigt fränt från både päls och mun.
När tjejen tillslut kom hem fick vi gå in i köket. Där diskuterade och pratade vi lite. Jag frågade om varför Nemi inte var vaccinerad och chippad och hon berättade om ett anta dödsfall som hänt i släkten väldigt tätt inpå varandra, och att hon helt enkelt inte haft någon energi till att ta dom till veterinären. Hon talade däremot om att Nemi var avmaskad. Hennes berättelse var så trovärdig att jag och min sambo inte tänkte så mkt mer på det utan åkte därifrån glada över det nya tillskottet. Ganska snart var det uppenbart att Nemi inte var frisk. Hon kissade onormalt mkt och ibland var det alldeles genomskinligt och slemmigt urin som kom. Även avföringen var väldigt lös och iband bar det itne mer än en stor mängd brunt vatten som kom ut. Veterinären konstaterade att Nemi hade urinvägs infektion och skrev ut penicillin. Den lösa avföringen trodde hon berodde på foderbytet och tyckte att vi skulle avvakta ett tag och se om det blev bättre. 8 dagar senare var vi tillbaka djursjukhuset eftersom att Nemi fortfarande kissade onormalt mkt. Dom tog ett nytt urin prov där man såg att urinvägsinfektionen var väldigt kraftig och att den vart långvarig. En ny och starkare kur antibiotika skrevs ut. Vi hade även med oss ett avföringsprov eftersom hon fortfarande inte var bra i magen. Proverna visade inte så mkt eftersom dom bara tog rutinprover och kollade efter mask.
I efterhand har det visat sej att många av hundarna från just denna uppfödare har kommit med magkatarr. Därför går nu Nemi på ett specialfoder som vi inte får avvika ifrån på 5 månader. Hon får heller inte äta vanligt godis utan endast fettfritt och sådant som är skonsamt för magen. Nemi mår bra med tanke på omständigheterna och är en väldigt glad och positiv tjej om än lite ouppmärksam och uppfostrad. Hon är fortfarande dålig i magen och är väldigt hetsig efter mat. Hon dricker dessutom väldigt mkt, som för att fylla magen.

Om du eller ni har en hund ni vet eller misstänker är från samma uppfödare så får ni gärna kontakta mej. Jag har gjort en anmälan till polisen och länsstyrelsens djurskydd i Södermanlands län. Tydligen är det många som har ringt in om det blåa huset. Men jag är rädd att myndigheterna inte kan göra så mkt. Om fler däremot hör av sej så kanske dom får tillräckligt mkt underlag till att sätta stopp för denna oseriösa människa.

/ Emma & Nemi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar